Boeken

Mindscapes

Dit boek geeft je een uniek inzicht in een “depressieve ziel”. Valérie Naessens had het tijdens haar depressie moeilijk om gedachten en gevoelens aan de buitenwereld uit te leggen. Met Mindscapes vat ze deze gevoelens in betekenisvolle beelden. De beelden vormen duo’s die elkaar versterken. Een onscherp zelfportret geeft een gevoel weer en krijgt betekenis door het te combineren met een foto van een landschap of alledaags voorwerp.

Zo is ook de titel van dit werk ontstaan: Mindscapes staat voor een veelheid aan en een uitgestrektheid van gevoelens. Die gevoelens zijn doorheen de reeks beklemmend, wat ook typerend is voor het ander fotografisch werk van Valérie.

Hoewel impressies een individuele beleving zijn, laat ze je op deze manier haar depressieve ziel beter begrijpen. Wie zich verder in het werk, de beleving en de impressies rond depressie wil verdiepen, kan zich het Mindscapes-fotoboek aanschaffen. Naast alle foto’s uit Mindscapes vind je hierin ook geschreven indrukken, flarden proza en stukjes poëzie van de hand van ervaringsdeskundigen rond het thema depressie. Met deze verschillende invalshoeken wordt opnieuw de individuele benadering gestimuleerd. In de reeks werkt Valérie toe naar genezing waarbij ze positieve gevoelens laat overheersen. 

Mindscapes fotoboek – 17 euro (excl. verzendkosten) – aan te vragen via valerienaessensphotography@gmail.com

Enkele impressies